Voice Dialogue

Voice Dialogue

Wat maak ik me wijs?

Met Voice Dialogue onderzoek je hoe je tegen jezelf praat en de uitwerking daarvan op je dagelijks functioneren en op je gevoel.

Een mens leeft verschillende aspecten van zijn persoonlijkheid in zijn leven zoals criticus, perfectionist, ouder, partner, leider, bemiddelaar en ook kwetsbare ikken zoals het kind en de puber. Deze zogenaamde subpersonen bezitten specifieke kwaliteiten. Door de diverse subpersonen aan het woord te laten en hun specifieke verhaal, gevoelens, lichaamshouding en energie bestaansrecht te geven vindt transformatie plaats en ontstaat dieper inzicht en meer levensvreugde. Zo leer je een goede manager van je mogelijkheden te worden.

Leer te ''spelen'' met je kwetsbaarheid en je kracht!

 

PLAN AFSPRAAK NEEM CONTACT OP

7 gedachten over “Voice Dialogue

 1. Coachingstraject, Voice Dialogue, Meditatie

  Door diverse problemen in mijn privéleven, vind ik het moeilijk om bij mezelf te blijven en (be)rust(ing) te vinden. Door meditatie en voice dialogue kom ik stukje bij beetje in rustiger vaarwater. Na een sessie voel ik me rustig, gehoord en mezelf.

  Michiel is een goede luisteraar en weet me met verschillende oefeningen en meditatie terug naar mezelf te halen. Hij geeft me de ruimte die ik nodig heb, maar zorgt er steeds wel voor dat de focus terug bij mij komt. Ook is hij bereidt een extra stapje te doen buitenom de sessies door bijvoorbeeld een motiverend appje.
  Heel fijn om met Michiel te werken!

 2. Coachingstraject, Ademsessie, Voice Dialogue, Meditatie

  Ik was op zoek naar een manier om uit mijn denken en bij mijn gevoel te komen. Beetje bij beetje worden daar iedere sessie stappen in gemaakt.

  Michiel heeft een bijzonder doortastende manier van werken, waarin hij goed aanvoelt wat er in het moment nodig is. Rationeel daagt hij uit om oude patronen te doorbreken en gevoelsmatig biedt hij goede begeleiding door een veilige omgeving te creëren waarin alles vrij naar boven mag komen. Voor mij is dit de perfecte combinatie en precies waar ik naar op zoek was.

 3. Coachingstraject, Ademsessie, Voice Dialogue, Meditatie

  Ik ben via een coach (werkgerelateerd) doorverwezen naar Michiel. Ik wilde weer leren voelen, genieten en op zoek gaan naar mezelf. Jarenlang heb ik in een overleefmodus gestaan/gefunctioneerd.

  De innerlijke dialoog (voice dialogue) was een heftige, emotionele ervaring. Maar deze heeft me enorm veel inzichten gegeven, de balans was ver te zoeken.

  MIchiel heeft in een relatief korte tijd, middels zijn diverse therapievormen en zienswijze, mij in mijn kracht gezet en voornamelijk laten inzien dat ik goed ben, zoals ik ben. Leven in het hier en nu en niet in het verleden. Michiel is een betrokken, oprechte, lieve man en professional.

 4. Door de inzet van voice dialogue werd voor mij snel duidelijk welke ‘ikken’ bij mijn persoon aan het stuur zitten. Ik ben altijd erg verantwoordelijk en serieus geweest en heb mijn innerlijke kind en puber weggestopt. Heel bijzonder om te ervaren en te voelen hoe ik mijn innerlijke kind weer kan zijn. Het heeft me veel over mezelf geleerd.

 5. Een “voice” doen om het innerlijke kind aan te spreken, kwam zinvol op mij over. Kinderen spelen een essentiële rol in mijn leven, omdat ik vind dat we als volwassene veel kunnen leren van onze kinderen. Nog mooier is het, om mijn eigen innerlijke kind naar voren te blijven halen, ook als volwassene, om me te herinneren aan mijn diepste wezen: leven in vertrouwen, vrij van oordelen en spelend door het leven. Het contact maken met mijn innerlijk kind was bijzonder en erg verrijkend.
  Michiel heeft mij hierin heel open en liefdevol begeleid en ik voelde me veilig om alles te laten opkomen dat zich aandiende.
  Dank je wel Michiel!

 6. Deze methode is een echte aanrader voor diegenen die zich meer bewust willen worden van zichzelf en verlangen naar levensvreugde. Je leert jezelf beter kennen en ontwikkelt meer liefde voor jezelf.

  Diverse voice dialogue gesprekken hebben meer rust en plezier gebracht in mijn leven.
  In het verleden kon het gebeuren dat ik door acties of opmerkingen uit mijn omgeving ergens in “schoot”, waar ik niet zo makkelijk uitkwam. Met hulp van voice-gesprekken heb ik, onder begeleiding, contact gemaakt met die verschillende delen van mezelf. Voorbeelden hiervan zijn mijn innerlijk kind, de innerlijke criticus, mijn vrouwelijke kant en mijn mannelijke kant.

  Ik heb gemerkt dat het heel belangrijk is dat er ruimte is voor de subpersoon binnen jezelf. De eerste stap is het erkennen van dit deel van jezelf.  
  Zo’n subpersoonlijkheid doet vaak z’n uiterste best om jou te helpen een “goed” mens te zijn, meestal ontleend aan de normen en waarden waarmee je bent opgevoed. Goed bedoeld maar het schiet soms z’n doel voorbij. Zo zorgde mijn innerlijke criticus ervoor dat ik alleen perfect werk kon afleveren. Daardoor werkte ik onder hoge druk en accepteerde ik geen fouten van mezelf, ook niet bij het uitoefenen van mijn hobby’s. Nu kan ik meer ontspannen mijn dingen doen en geniet ik daardoor veel meer van het leven! En als de stem van de innerlijke criticus zich laat horen kan ik er nu zelf mee in gesprek.

  Loeki

 7. Het voelt voor mij fijn om een voice dialogue te doen omdat het stukjes persoonlijkheid (bijv. innerlijke kind, puber of jong volwassene) naar boven haalt. Stukjes waarvan ik mij niet bewust ben dat die er nog zaten. De begeleiding maar vooral de zachte aanpak van Michiel vind ik super. Elk “hardnekkig, stukje puber wordt met liefde aangezien en gekoesterd, wat ik zelf soms nog moeilijk vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *