Tarief en Vergoeding

Tarieven

Kennismakingsgesprek / intake
30 euro
reserveer of bel direct 06-14953261

Consult / behandeling overdag 9:00-17:00
Uurtarief: 75 euro
reserveer of bel direct 06-14953261

Consult / behandeling avond en weekenddagen (bij uitzondering)
Uurtarief: 90 euro
reserveer of bel direct 06-14953261

De tarieven zijn inclusief BTW, mail contact, gespreksverslagen en administratieve werkzaamheden.

Voor bedrijven is het uurtarief €110

De vooraf afgesproken tijdsduur die gereserveerd staat voor de afspraak is de tijd die wordt gefactureerd. Ik probeer deze tijd zo goed mogelijk te bewaken. Soms kan een consult/sessie iets korter of langer duren dan gepland, door de mate van intensiteit. Bij grote afwijking zal het factuurbedrag bespreekbaar zijn.

Op locatie

Om even uit je eigen comfort zone te zijn, ontvang ik je liefst in mijn praktijk.
Levert dat te veel fysieke hindernissen op, of heb je om andere redenen toch liever dat ik naar je toe kom, dan regelen we dit.
De reiskosten (€0,25/km) en reistijd (volgens tarief) worden er dan bij opgeteld.

Betaling van het consult kan contant of binnen 14 dagen via een factuur. Na ieder consult ontvang je een factuur per e-mail, die ingediend kan worden om voor eventuele vergoeding in aanmerking te komen.

Vergoeding

Als geregistreerd therapeut word ik door meerdere zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Zie hiervoor: Vergoeding.

Afspraak afzeggen

Kun je om welke reden dan ook niet komen op een afspraak? Meld het dan minimaal 24 uur van tevoren telefonisch, via telefoonnummer 06-14953261. Spreek je boodschap in op de voicemail, als je niemand te spreken krijgt. Je kunt ook een e-mail of whatsapp bericht sturen.

Afzeggingen korter dan 24 uur voor de afspraak kunnen alleen telefonisch worden geannuleerd, via telefoonnummer 06-14953261. Spreek je boodschap in op de voicemail, als je niemand te spreken krijgt. Ongeacht de reden van afzegging, wordt de helft van de tijd die was gereserveerd voor de afspraak bij je in rekening gebracht.
Zonder afzegging wordt de volledige tijd die was gereserveerd voor de afspraak bij je in rekening gebracht.

De verzekering vergoedt deze beide niet.


Vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen via het contactformulier, per mail of telefonisch.

Vergoeding

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de consulten van Praktijk Stille Ruimte. Hier vind je de actuele lijst zorgverzekeraars (onder CAT level 3).
De prestatiecodes die zorgverzekeraars hanteren, die Michiel Lap zijn toegewezen door CAT zijn:


Ik ben met praktijk Stille Ruimte erkend zorgverlener met AGB codes, ben aangesloten bij de beroepsverenigingen CAT complementair. Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl. Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: beroepscode

AGB code zorgverlener : 90103188
AGB code praktijk : 90062582
Beroepsvereniging CAT nummer : CM1679-27-11-18
Toegewezen prestatiecodes: 24513 en 24005
Wkkgz klacht- en tucht regeling : GAT