Is mijn seksuele energie op?

Je seksuele energie wakker maken

Je weet nog heel goed dat je er zo van kon genieten. In een vergrijsd hokje in je brein schuilen de maagdelijke herinneringen aan een tijd vol sprankelende energie. Als je contact maakt met die herinneringen, kun je de vibraties ervan nog voelen in je lijf. Al is het misschien ver weg, toch ken je de fijne speelsheid ervan nog.

Het is toch gek dat een energie die je zo veel vreugde geeft, vervaagt? Misschien is het zelfs al zo'n issue geworden, dat je het maar liever wegstopt. Hoe komt het toch, dat we er steeds minder contact mee hebben?

Moderne tijdperk

Ja hoor, geef het moderne tijdperk maar weer de schuld. Toch is het natuurlijk wel zo dat we veel te makkelijk achter een scherm kruipen.

Door dat scherm heen kun je ook wel een bepaalde vorm van energie beleven. Die schermen echter tonen een wereld in 2D. De diepte dimensie ontbreekt. We slaan de wereld letterlijk plat. Dat plat slaan van de energie geeft een andere vibratie.

Een mens heeft diepte of verdieping nodig, meerdimensionaal naar binnen en naar buiten toe. Persoonlijke, lichamelijke voeding en voeding in uitwisseling met anderen.

Seksuele energie, levensenergie, creatieve energie...

Het woord seksuele energie kan een bepaalde lading voor je hebben, door bewuste of onbewuste ervaringen uit het verleden. Andere woorden die in verschillende stromingen worden gebruikt zijn: levensenergie, prana, creatieve energie, zelfliefde, tantrische energie (tantra betekent 'uitbreiding'), verbindingsenergie en dergelijke. Iedereen heeft andere gevoelens bij woorden.

In mijn ogen maakt het allemaal niet heel veel uit, omdat energie gaat over de vruchtbaarheid van het leven. Nieuwe dingen in het leven zetten: Creatie! Deze energie hebben we nodig om te groeien, vooruit te komen, groeien in bewust zijn, verbinding maken met jezelf en anderen.

Laten we dus niet teveel struikelen over woorden. Stel je open voor de potentie van de energie. Gebruik het woord dat bij je past, maar richt je op het gevoel.

Energieblokkades door normen en waarden

Daarnaast spelen oude patronen, regels, normen en waarden een grote rol. De energie kan geblokkeerd raken door overtuigingen:

 • mijn seksuele energie mag niet gezien worden
 • seksuele energie mag alléén naar mijn partner stromen
 • zelfliefde is egoïstisch
 • seksuele energie is meer iets voor de jeugd, niet voor mijn leeftijd
 • ik ben niet mooi, niet aantrekkelijk, niet goed genoeg
 • seksuele energie is gevaarlijk
 • ofwel, ik kan het maar beter onderdrukken… zucht.

Niet doen!
Bevrijd je van je beperkende ego-gedachten!

Seksuele energie is de meest krachtige, inspirerende energie die we kunnen ervaren. Iedereen is eruit ontstaan! Er is dus geen goede reden voor, om deze energie af te remmen. Ons voortbestaan hangt ervan af.

Deze levensenergie is prachtig en op haar mooist als ze vrij kan stromen. Sterker nog, je kunt het niet hebben en vasthouden, want dan verandert het in voorwaardelijke liefde en voorwaardelijkheid is ego (angst). Seksuele energie kan alleen nu ervaren worden.

Als de energie vrij kan stromen ervaar je het leven veel intenser. Het is mooi om levensenergie te delen en uit te wisselen met andere personen, maar in de kern gaat het om de vrijheid te vinden in jezelf. Leven ís vrijheid zelf.

Seksuele energie vrij laten stromen heeft dus niet als doel om met iedereen in bed te belanden, maar wel om een verdiepende verbinding met jezelf en met anderen toe te staan en te ervaren dat je gewoon een prachtig, stralend wezen bent!

Tijd voor een nieuw hoogtepunt in je leven

Seksuele energie is als een roodborstje op een schrikdraad. Zolang zij geen contact maakt met de aarde, zal de energie niet door haar lijfje schieten.
Als jij geen geaard lichaam hebt, kan de energie niet landen en blijft het slechts als een latente, slapende bron aanwezig in jou. Zodra je weer contact maakt met je lichaam, je lichaam weer helemaal gaat bewonen, dan pas kan de energie volledig bewust ervaren worden.

Het hoofdingrediënt is AANDACHT. Bewuste aandacht voor je lichaam, voor het voelen. Uit het hoofd en naar het lijf zakken. Her-ontdekken dat denken een leuk instrument is, maar dat we werkelijk gevoelswezens zijn.

Wat kan ik voor je betekenen en wat kun je zelf?

 • Met verschillende technieken kan ik je helpen:
  • bij het verwerken van emotionele blokkades die vaak zijn verbonden aan personen of gebeurtenissen
  • bij het opheffen van fysieke blokkades en je stroming weer op gang te brengen door o.a. ademtherapie, kleurentherapie
  • om weer contact te maken met je lichaam: o.a. (incarnerende) massage, meditatie technieken.
 • Je kunt zelf oefeningen doen, om de energie weer tot leven te brengen. Hierbij kun je denken aan:
  • ademhalingsoefeningen: naar je bekkenbodem ademen
  • meditatie technieken om dichter bij je Zelf te komen
  • aandachtsoefeningen: mindfulness, in het nu voelen
  • bewegingsoefeningen: yoga, lichaamsbewustzijn

Neem het belangrijke besluit om kwalitatieve tijd te maken voor jezelf.
Tijd om jouw liefde vrij te laten stromen!

Michiel

PLAN AFSPRAAK

 

4 gedachten over “Is mijn seksuele energie op?

 1. Hi Michiel,
  Je blog heeft mij ook geïnspireerd, meer in de zin van herkenningspunten. Doe je ook aan couples therapie?

  1. Hi,
   Bedankt voor je bericht. Ik doe veel verschillende vormen van therapie. Ik heb eerder couples in therapie gehad. Dat kan heel fijn zijn om elkaar beter te leren kennen. Vaak komen de couples daarnaast in individuele sessies, omdat het ontdekken van je Zelf het ontdekken van de vrije stroom is.
   Op een of andere manier heeft je bericht mij erg laat bereikt, maar beter een vertraagde reactie dan geen ;)

 2. Met veel aandacht heb ik deze pagina gelezen.is het mogelijk om online een afspraak te maken.ik woon in Spanje en vrij afgelegen en merk dat ik steeds meer blokkades heb.Voorheen was ik meer mezelf en vaker vrolijker en vooral positiever. Ik merk aan mezelf en mijn relatie met m’n vriend dat ik ( terwijl ik juist nu zou moeten genieten midden in de natuur wonen) heel gevoelig en onzeker met bepaalde dingen ben geworden. Ik hoop dat het mogelijk is om online wat oefeningen te kunnen doen.

  Groetjes,

  Thalissa van de Lagemaat

  1. Beste Thalissa,
   Fijn dat je geraakt bent door het blog.
   Natuurlijk kunnen we samen kijken wat we online kunnen bereiken. Live contact is altijd anders, maar mocht je er behoefte aan hebben, sta ik er zeker voor open.
   Hartelijke groet,
   Michiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *