Neuro-reflex therapie of Matrix kleuren therapie

Neuro-reflex therapie of Matrix kleuren therapie

Neuro-reflex therapie of Matrix kleurentherapie, is een therapievorm die gebruikt wordt bij uiteenlopende klachten. Vooraf bekijken we of de oorzaak van de klachten gelegen is in verstoringen in bepaalde organen, stelsels, botten of spieren. Een verstoring maakt zich kenbaar, door een samentrekking in het onderhuids bindweefsel en is zichtbaar en voelbaar aan het huidoppervlak. Dit zijn zogeheten reflexzones. De meeste reflexzones zijn zichtbaar op de rug. Ieder orgaan heeft kenmerkende reflexzones. De behandeling begint daarom altijd bij de analyse van de rug.

Een orgaan kan verstoringen vertonen op verschillende lagen: fysiek (orgaan zelf), etherisch (energie, opbouwende kracht), astraal (emoties) of het Ik (bewustzijn).

Behandeling

Ruganalyse: Op de rug bekijken we welke reflexzones zichtbaar zijn. Uit de ruganalyse volgt een behandelmethode. De klacht kan op verschillende niveaus worden behandeld:

Kleuren: De meridiaan van ieder orgaan heeft een specifieke kleurfrequentie. Die kleur heeft op iedere laag een kleine nuance. Het orgaan kun je nu op de juiste laag versterken, door de bijbehorende kleurfrequentie bij je te dragen. Het bijbehorende orgaan kan dan weer beter gaan functioneren. Ook kunnen specifieke meridiaan punten of acupunctuur punten worden gestimuleerd, om specifieke klachten te behandelen. Acupunctuur dus, maar dan met kleuren.

Voedingtest: Veel voedingsstoffen vertonen specifieke reflexzones op de rug en iedere voedingsstof of product kan worden getest door middel van de huidspanning. We kunnen ook een uitgebreide voedingstest doen, om te determineren welke producten wel of niet goed voor jou zijn. Het lichaam geeft dus exact aan of je voedselintoleranties of zelfs allergieën hebt voor bepaalde voedingsmiddelen. Zo komen we tot een heel gericht voedingsadvies, specifiek voor jouw lichaam.

Neuroreflex massage: Dit is een speciale vorm van bindweefselmassage: neuro-vegetatieve of neuro-reflex massage. Het is een scherpe techniek die meestal met slechts één vinger wordt uitgevoerd. Deze massage richt zich op het in balans brengen van het vegetatief stelsel. De energieopname en energieverdeling verbeteren en komen terug in balans. Met deze techniek trek je de ziel als het ware meer in het stoffelijk lichaam, beter in de stofwisseling.

Door de scherpe techniek geef je een prikkel aan het onderhuidse bindweefsel, waardoor via het centraal zenuwstelsel een directe impuls aan het verstoorde orgaan wordt afgegeven. Deze impuls beïnvloedt het orgaan en er volgt een terugkoppeling aan de huidzone, waar vaak een directe invloed voelbaar en zichtbaar is. Ook de huid, botten, spieren, zenuwen en bloedvaten in de behandelde zone reageren mee.

Door bindweefselmassage verbetert de doorbloeding van de huid en voor een verbeterde werking van de organen in de behandelde zone. Omdat de meridianen (energiebanen) zijn verbonden met de organen, zal ook de energie in de bijbehorende meridiaan beter gaan stromen.

Uiteenlopende pijn- en andere klachten zijn op deze wijze op een natuurlijke manier opgelost.

Incarnerende massage

Deze techniek wordt ingezet bij mensen die niet goed in hun lichaam zitten. Dat kan verschillende oorzaken hebben zoals geboortetrauma of andere heftige gebeurtenissen, maar ook bijvoorbeeld veel piekeren, veel werken met hoofd/denkwerk, weinig beweging, een dromer zijn. Je lichaam is dan als het ware niet goed "door-ikt". Mensen die niet goed "in hun vel" zitten, voelen zich vaak ontaard en niet thuis bij zichzelf.

Dit kan leiden tot allerlei klachten, waaronder bedplassen bij kinderen. Ook kunnen bepaalde organen verstoord raken of weinig energie toevoer krijgen.

De incarnerende massage werkt via de rug en ruggengraat naar de benen.

Effect van de behandeling

Een incarnerende massage trekt je "ik" terug in het lijf, waardoor je aardse vegetatieve processen beter gaan werken. Je krijgt weer vat op je lichaam.

Andere massagetechnieken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.