Michiel Lap

Michiel - coach en therapeut

Opleidingen:

HBO Spiritueel Werker – Opleidingscentrum Aurora – Heeze/Leende
Meervoudig Merkaba Heler - Opleidingscentrum Aurora - Heeze/Leende
Familie Opstellingen - BivT - Utrecht
Psychodrama - Podium opleidingen - Son en Breugel
Medische Basiskennis - Energieschool - Den Bosch
Psychosociale Basiskennis - Energieschool - Den Bosch
Meditatietechnieken, waaronder Transcendente meditatie - Rotterdam

Ik ben Michiel Lap.
Mijn leven liep op rolletjes.
Ik hield van sporten en bewegen.
Tot die ene dag dat alles totaal veranderde...

Na het afronden van een vierjarige studie aan het Instituut voor Fashion Management en Design, wilde ik graag doorstuderen. Ik ben toen gestart aan Bedrijfskunde aan de Erasmus universiteit.

Mijn leven was een feestje, totdat ik in 1999 tijdens een mountainbike tocht in de Franse Vogezen ten val kwam en mijn nek brak. Ik was op dat moment volledig verlamd. Dat moment was het gordijn tussen mijn leven vóór en mijn leven na de dwarslaesie.

Er volgde een onzekere tijd, van enkele operaties en intensieve revalidatie. Alles wat ik voor dit ongeluk was, heb ik moeten loslaten. Ik was volledig afhankelijk van de hulp en steun van anderen en heb mij zowel fysiek als mentaal opnieuw moeten leren kennen. Ik voelde mij onzeker en zwak en heb al mijn ego-stukken noodgedwongen achter me moeten laten.

En toch... was er iets in me dat nieuwsgierig was. En oké met de situatie. Het was een innerlijke kracht die me de motivatie gaf om het proces te verkennen.
Naast alle reguliere therapie ben ik op zoek gegaan naar genezing, naar stabiliteit, maar vooral ook naar inzicht. Dit heeft me op vreemde plaatsen gebracht en heeft tot bijzondere ontmoetingen geleid. Ik probeerde van alles en ik heb er met mijn lieve vrouw Anouk veel om gelachen en gehuild. Het was de meest intense tijd van mijn leven.

Na een half jaar zette ik weer de eerste stappen en kon ik weer lopend door het leven.

Ik ben mij toen gaan richten op gezonde voeding, startte een eigen bedrijf. Hierin heb ik mensen begeleid met hun fysieke uitdagingen en persoonlijke doelen. Verder heb ik bedrijfsmatig cursussen opgezet en andere zelfstandigen gecoacht om hun doelen te verwezenlijken.

In mijn hoop op verder fysiek herstel, ben ik meer en meer gaan herkennen dat ik niet mijn beperking bén. Datgene wat ik wérkelijk ben, is onbeschadigd aanwezig, als een stille kracht. Een nieuwe weg ontvouwde zich; het was de start van een zoektocht naar binnen.

Na een aantal ervaringen met spiritualiteit, een cursus transcendente meditatie en vele verschillende alternatieve therapieën, voelde ik hoe dit mij verder kon brengen en ben ik gestart aan de 4-jarige HBO opleiding tot spiritueel werker (Opleidingscentrum Aurora). De studietijd was een prachtige reis van spirituele groei, verwerking en acceptatie en diepe inzichten in wat ik werkelijk ben, wat mijn kwaliteiten zijn en hoezeer alles verbonden is.

Mijn ervaring zet ik nu in voor anderen:
- Ik heb ervaren wat het is om door een dal te gaan, om al het oude te moeten loslaten.
- Ik heb ervaren hoe de gebeurtenissen in je leven soms moeilijk te bevatten zijn.
- Ik heb ook ervaren hoe je weer vrij door het leven kunt bewegen
- En hoe je je kracht weer kunt hervatten
- En hoe je weer thuis bij jezelf kunt Zijn

In 2015 startte ik mijn Therapie en Coaching praktijk 'Stille Ruimte'. Ik begeleid mensen die 'vast' zitten: burn-out, stressklachten, angst, depressie, traumaverwerking, werk gerelateerde issues, relatieproblematiek, terugkerende patronen en existentiële vragen.
Iedereen is welkom: volwassenen, kinderen, stellen en gezinnen.

In 2016 startte ik samen met een vriendin 'Spirivents', waarin we Power Shift weekends, evenementen, trainingen en workshops verzorgen.

Dit is maar een heel klein deel van wat en wie ik ben. Als ik meer over mij vertel, zou dit het beeld creëren dat ik ben wat ik doe, of wat ik heb, of wat ik heb bereikt. Geen van die dingen echter, zijn van belang in het ontdekken, voelen, weten en zien wat en wie jij en ik wérkelijk zijn.

Ik werk vanuit mijn hart.


Lees hieronder over de therapie: de methoden en werkvormen.

THERAPIE PLAN AFSPRAAK

'Geloof niet al je gedachten'