Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie

Het lichaam is als een opslagbank voor al onze gewaarwordingen, ervaringen, emoties, herinneringen, ontmoetingen, etc.

Onverwerkte ervaringen, zowel fijne als minder fijne ervaringen, liggen opgeslagen in ons lijf en te wachten op erkenning en verwerking. Zeker traumatische gebeurtenissen kunnen een geautomatiseerd patroon teweegbrengen, waar moeilijk vanaf te komen is.

Vaak is het contact met bepaalde delen van het lichaam bemoeilijkt of totaal niet toegankelijk.

Met lichaamsgerichte therapie ofwel lichaamswerk proberen we een ruimte te creëren, waarin het ‘verhaal van het lichaam’ naar buiten mag komen en er heling en herstel plaats kan vinden, in een veilige omgeving.

Anders dan bij mentaal gerichte therapie (praattherapie), biedt lichaamstherapie ruimte om, via het lichaam, zelfinzicht vanzelf te laten ontstaan. Op een natuurlijke wijze herstelt de stroming van het lichaam, in delen waar het lange tijd vast zat.

Lichaamsgerichte therapie kent eindeloos veel verschillende werkvormen. Een aantal hiervan gebruik ik veelvuldig: transformerende ademtherapie, lichaamsbewustzijn via meditaties, visualisaties en aandacht focus, vormen van beweging, aanraking, gronding, massages.

 

PLAN AFSPRAAK NEEM CONTACT OP

2 gedachten over “Lichaamsgerichte therapie

  1. Als je merkt dat praten op een gegeven moment je geen verdere verwerking geeft en je dus op zoek gaat naar iets anders kom je bij Michiel uit.
    Bij hem heb ik geleerd om naar binnen te keren, verder te gaan onderzoeken waar de pijn vandaan komt en dat van binnenuit oplossen. Niet door te praten, maar door visualisatie, licht en energie. Bizar hoeveel meer er dan los komt als je jezelf hiervoor open stelt.

  2. Ik kwam in contact met Michiel omdat ik vastliep op fysieke zaken. Ik hoopte dat hij me kon helpen.
    Voor mij is Michiel echt mijn leraar. Hij heeft mij inzichten gegeven en begeleid daarbij, waar ik hem eeuwig dankbaar voor ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *