Kwetsen en Liefhebben

Het gaat over mij, mijn angst om gekwetst te worden, mijn gevoel van verlies als ik kwets. En daaronder stroomt de rivier van liefde en die stroom wordt sterker naarmate ik meer liefde geef en wordt breder naarmate ik meer liefde ontvang. Het gaat over jou, die ik kwets en gekwetst heb, door wie ik gekwetst ben en word, die ik liefheb en liefgehad heb, door wie ik liefgehad ben en word. Het gaat over jou en mij. Kwetsen Ik kwets En ik voel dat Als ik kwets Ik dat uit angst doe Gekwetst te worden En ik kies De ander niet te zien Mijzelf niet te zien Mijzelf te kwetsen De ander te kwetsen Waarmee ik de ander Uitnodig Mij te kwetsen Of te rusten In gekwetst zijn Gekwetst Ik ben gekwetst En ik voel dat Als ik word gekwetst Ik angst heb om te kwetsen En dus kies ik Om mij te laten kwetsen En kies ik Om mijzelf te kwetsen En vergeet ik Dat deze onzuivere boodschap De ander kwetst Waarmee ik de ander Uitnodig Mij te kwetsen Of te rusten In gekwetst zijn Liefhebben Ik heb lief Ik heb mij lief En ik voel dat Als ik lief heb Ik mij kwetsbaar open Voor de ander Maar zolang ik liefheb Zal kwetsen niet schaden De cirkel Wordt doorbroken Ik word liefgehebt Liefgehebt Ik word liefgehebt En ik voel dat Als ik word liefgehebt Door de ander Die zichzelf liefheeft Ik in mijn kwetsbaarheid Word geraakt Ik weet dat ik kan Kiezen Om te kwetsen Maar dat Zal de cirkel van liefde Niet kunnen breken Dus kies ik liefde Voor de ander Voor mijzelf Ik heb lief   (Michiel Lap, 2013)  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *