Kleine aardbol

Ik stel me dit wel eens voor:  we zijn met 1000 mensen op deze planeet, onze aardbol is zo groot als een stad. Iedereen kent elkaar, vaag of goed.

Zouden we dan ook zo met onze planeet omgaan? Zouden we dan ook zo met elkaar omgaan? Zouden we dan ook zo verzamelen en afbakenen?

Door de omvang van de planeet, de grote mensenmassa en de gigantische biodiversiteit zijn we dit bewustzijn kwijtgeraakt en denken we veelal vanuit onszelf en onze directe omgeving.

In werkelijkheid bevinden we ons maar op een kleine ruimteschip in dat enorme heelal.  We zijn dus ongelofelijk afhankelijk van elkaar: de mensen, de dieren, de bomen, de planten en alles dat verbonden is in ons ecosysteem.

De verbondenheid, deze eenheid ervaren kun je op vele manieren. Tijdens een wandeling, in meditatie, maar ook in groepen, op je werk, in de stad. Maak bewust contact met het Hier en Nu en je zult de samenhang gaan ervaren. Je hoeft daarvoor echt niet naar de andere kant van de wereld, of fortuinlijk te zijn. Jouw woorden, jouw uitstraling zelfs, kan een GOLF van liefde, van verdriet, van haat, van vrede veroorzaken.

Maak geregeld bewust verbinding met je hart. Van daaruit ben je verbonden met alles en draag je bij aan het geheel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *