Geluksvoeding!

De meeste mensen kennen alleen voeding van supermarkten en winkels. Eten en drinken dat je via je mond tot je neemt. Sommigen zijn zich ook nog bewust van opname van voeding via de huid, door crèmes, zouten, of Vitamine D van de zon bijvoorbeeld. Of opname van zuurstof via de longen.

Maar wat nou als je zou weten dat dit onze lagere voedingsbronnen zijn? En dat de hogere voedingsbronnen gratis zijn?

Zonne-energie

Er bestaan namelijk ook zeer zuivere en efficiënte kanalen, die je lichaam van energie voorzien. Laten we nog even bij de zon blijven. Waarom staat die lamp daar eigenlijk? Om lekker bruin van te worden, de aarde op te warmen, dat zeker. Maar het draagt ook nog eens de kracht om je volledig te voorzien in de meeste van je bouwstoffen. Geloof het of niet, er zijn mensen die zich volledig voeden met zonlicht!

Hoe gaat dat: Je kijkt een tijdje in de zon op blote voeten en vanzelf, na verloop van tijd, neemt je behoefte aan 'gewoon' eten af. Zelfs NASA bevestigt dat de mens hierdoor bovenmenselijke capaciteiten ontwikkelt. Een fabel? Misschien, maar er zijn inmiddels duizenden beoefenaars. Zoek maar eens op 'sungazing'. Lees wel goed de methode door voor je eraan begint, om je ogen niet te beschadigen!

Qi

Andere voeding die vrij beschikbaar is voor iedereen, maar die vooral bekend is in Oosterse landen, is Qi, ook wel chi, ch'i, ki, prana, of levensenergie genoemd. Deze Qi voeding of energie zit overal om ons heen. Ons lichaam is zo gemaakt dat je je overal van deze energie kunt voorzien, waar je ook bent.

In en buiten je lichaam bevinden zich verschillende ingangen, die ook wel je chakra's (vertaald: wielen) worden genoemd. In het Westen is het 7-voudig chakrastelsel het bekendst. In dit tijdperk hoor je ook veel van de 13 Aquarius chakra's.  Hoeveel het er zijn maakt niet zoveel uit. Wat belangrijk is om te weten, is dat je deze 'wielen' werken als een filter. De schone energie kolkt je lichaam in en deze energie wordt verdeeld in je lichaam. Verbruikte energie draait er aan de andere kant weer uit.
Ieder chakra heeft andere eigenschappen. Het bijzondere aan de chakra's is, dat ze openen en sluiten in reactie op jouw ervaringen en de bijbehorende emoties. Het kan dus zijn, dat je een bepaald chakra al jarenlang gesloten houdt, door een ervaring uit het verleden. Een vorm om contact te maken met je chakra's, is door middel van meditatie. Door veel te oefenen, kun je ze zelfs gaan voelen.

Niet verkeerd dus, om zo nu en dan eens 'oude bagage' te verwerken, zodat je systeem weer volle energie kan pakken.

Positieve zelfpraat

De laatste vorm van voeding die ik hier wil aanhalen, is er een waar je eenvoudig zelf mee kunt spelen. Noem het zelfpraat. Het lichaam reageert op woorden. Water ook trouwens. (google Emoto - waterkristallen). Hé, bestond het lichaam niet voor meer dan 70% uit water? Niet zo vreemd dus dat hoe jij tegen jezelf praat, je gevoel bepaalt voor dat moment.

Ik ben er heilig van overtuigd dat we met liefdevolle zelfpraat onszelf letterlijk gezond voeden. Voeding voor de ziel. En daarmee voeding voor ons hele wezen.

Probeer het eens een tijdje en ervaar dat je lichter en liefdevoller door het leven wandelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *