Familieopstelling

Familieopstelling

Familie opstelling of systemisch werken is een prachtige werkwijze om op zielsniveau de oorspronkelijke liefde in een familie te laten stromen. Je kunt dit voorstellen als een familiefoto die je voor je neerzet. Hiermee krijg je de ruimtelijke weergave van jouw familiesysteem te zien. Het doel is om de onbewuste stromingen en knelpunten in de familie aan het licht te brengen. Wanneer de tijd rijp is, kunnen verstrikkingen zichtbaar worden en de natuurlijke verhoudingen worden geheeld. Dit werkt heel transformerend en helend: – zowel voor de opsteller, degene die zijn familie opstelt, met nieuwe inzichten over gevoelens, gebeurtenissen, reacties – als ook voor de representanten die altijd ook hun eigen processen tegenkomen. Je wordt nooit “zomaar” voor een bepaalde plek in de opstelling gevraagd. Er zijn verschillende vormen waarop je de opstellingen kunt toepassen, bijv:
 • Met andere mensen, die representeren voor o.a. familieleden, of gebeurtenissen
 • Individueel, waarbij de begeleider de familieleden representeert
 • Individueel, waarbij de opsteller zelf ook meedoet in de opstelling
 

PLAN AFSPRAAK  NEEM CONTACT OP

3 gedachten over “Familieopstelling

 1. Vorige week heb ik een familie-opstelling gedaan met Michiel . Ik wilde dit al lang, maar vond het ook erg spannend. Dat was niet nodig, want Michiel weet heel goed hoe hij een veilige setting kan creëren. Hij nam alle tijd voor het proces en polste steeds of het voor mij nog goed was. Heel fijn! Ik kan het iedereen aanraden.

 2. Michiel verstaat zijn vak. Hij gaat professioneel te werk. Hij weet een open en veilige sfeer te creëren en je kunt helemaal jezelf zijn bij hem.
  Hij heeft mij geholpen vanuit liefde en een fijne betrokkenheid.
  In de periode na de familie opstelling, heeft het tot prachtige, helende verschuivingen geleid in mijn familie.

  Dankjewel lieve Michiel

 3. Ik heb een opstelling gedaan met mijn stamgezin: mijn broer, zus en ouders. Het is prachtig om te ervaren hoe verfijnd Michiel de karakters van mijn familieden invoelt. Het heeft me veel inzicht gegeven in de verhoudingen en waar de oorzaken van de spanning zaten, enkele generaties terug.
  Nu, enkele weken later, is er veel gebeurd in mijn familie. Alles is in een veel rustiger vaarwater gekomen, mede dankzij de coaching van Michiel, die me erop wees dat alles in mij gebeurt en dat het dus ook daar is waar dingen kunnen veranderen.
  Er is veel meer tussen hemel en aarde, dat is mij nu wel duidelijk!
  Ik voel veel dankbaarheid en ben nu ook een traject gestart bij Michiel, op zoek naar mijn “Stille Ruimte”. Fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *