Lezing: “Ontwaken in Bewust Zijn”

Kaart wordt geladen...

Datum : di 26/09/2017
Tijd : 20:00 - 22:00


Locatie
Jachthuis Beukenrode
Beukenrodelaan 2
3941 ZP Doorn


Categorie


Ontwaken in Bewust Zijn
Lezing bij Lions Club Utrechtse Heuvelrug

Van kinds af aan word je geleerd je te identificeren met vorm, als eerste het lichaam: Ik ben sterker dan hij, ik ben knapper dan zij. Het ego houdt van superioriteit. Als er lichamelijk geen eer te behalen valt, grijpt het ego naar een ander vlak zoals: kennis, sociale of culturele status. Dit is wie je bent op het niveau van vorm. Leven vanuit deze identificatie met vorm en gedachten is prima, maar leidt nooit tot bevrediging, want voor het ego is het is nooit genoeg.

Waar dit snelle tijdperk ons toe uitnodigt, is bewust te zijn van je ware, essentiƫle Zelf. Dit is de ongeconditioneerde, diepere intelligentie van niet-denken. Het is de innerlijke kalmte, die altijd aanwezig is en nooit verandert. De manier om je te bevrijden van ego is door je er bewust van te zijn. Tegelijkertijd maak je contact met het Zelf, dat in het huidige moment aanwezig is.

Maar hoe word je je bewust van het ego? En kun je er werkelijk vrij van zijn? Kun je volledig bewust Zijn in het moment? Daar gaat dit over. De weg terug van het hoofd naar het hart.

In onze privacy verklaring lees je waarvoor wij je ingevulde persoongegevens vragen en hoe wij deze verwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *