Energetische massage en neuro-reflex

Neuro-reflex therapie

Neuro-reflexzone therapie is een therapievorm, die gebruikt wordt bij uiteenlopende klachten. Vooraf bekijken we of de oorzaak van de klachten gelegen is in stoornissen in bepaalde organen, stelsels, botten of spieren. Deze stoornissen uiten zich in verklevingen en spanningen in het onderhuidbindweefsel en zijn zichtbaar en voelbaar aan het huidoppervlak. Dit zijn zogeheten reflexzones. De meeste reflexzones zijn in zichtbaar op de rug. Een verstoring maakt zich kenbaar, door een samentrekking in het onderhuids bindweefsel. Ieder orgaan het een eigen, kenmerkende reflexzone. Zo kan bijvoorbeeld pijn op de heuprand als werkelijke oorzaak hebben dat de dikke darm niet goed functioneert. Ook is het mogelijk dat het orgaan niet goed voorzien wordt van energie. De dikke darm meridiaan toont zich dan in het bindweefsel op de onderrug.

Via deze diagnose kan worden gezocht naar de werkelijke oorzaak van de klacht.

De toegepaste massage is een speciale vorm van bindweefselmassage: neuro-vegetatieve massage. Het is een scherpe techniek die meestal met slechts één vinger wordt uitgevoerd. Deze massage richt zich op de reflexzones van de organen en de bij behorende meridianen. Neuro-reflexzone therapie wordt toegepast bij uiteenlopende, vaak hardnekkige klachten.

De massage geeft een prikkel aan het onderhuidse bindweefsel, waardoor via het centraal zenuwstelsel een directe impuls aan bijv het verstoorde orgaan wordt afgegeven. Deze impuls beïnvloedt het orgaan en er volgt een directe terugkoppeling aan de huidzone, waar vaak een directe invloed voelbaar en zichtbaar is. Ook de huid, botten, spieren, zenuwen en bloedvaten in de behandelde zone reageren mee.

Effect van de behandeling

Door bindweefselmassage verbetert de doorbloeding van de huid, maar nog veel belangrijker: het zorgt voor een verbeterde werking van de organen in de behandelde zone. Omdat de meridianen (energiebanen) zijn verbonden met de organen, zal ook de energie in de bijbehorende meridiaan beter gaan stromen.

Uiteenlopende pijn- en andere klachten zijn op deze wijze op een natuurlijke manier opgelost.

Incarnerende massage

Deze techniek wordt ingezet bij mensen die niet goed in hun lichaam zitten. Dat kan verschillende oorzaken hebben zoals geboortetrauma of andere heftige gebeurtenissen, maar ook bijvoorbeeld veel piekeren, veel werken met hoofd/denkwerk, weinig beweging, een dromer zijn. Je lichaam is dan als het ware niet goed "door-ikt". Mensen die niet goed "in hun vel" zitten, voelen zich vaak ontaard en niet thuis bij zichzelf.

Dit kan leiden tot allerlei klachten, waaronder bedplassen bij kinderen. Ook kunnen bepaalde organen verstoord raken of weinig energie toevoer krijgen.

De incarnerende massage werkt via de rug en ruggengraat naar de benen.

Effect van de behandeling

Een incarnerende massage trekt je "ik" terug in het lijf, waardoor je aardse vegetatieve processen beter gaan werken. Je krijgt weer vat op je lichaam.

Energetische of polariteiten massage

Polariteiten massage is een massage techniek die erop gericht is om de levensenergie te stimuleren en in balans te brengen. Als je je uit balans voelt, als je leven even niet loopt zoals je gehoopt had, gaat dit altijd gepaard met stagnatie van je levensenergie.

Om je levensenergie te optimaliseren is het van belang dat je je gedachtenstroom leert kennen. Je kunt leren je aandacht te verleggen en je te bevrijden van overheersende patronen. Daarnaast kan voeding een hele belangrijke rol spelen. Als bepaalde voedingsstoffen voor jou niet werken, blijf je je uit balans voelen.

Geblokkeerde energie kan ook vrijgemaakt worden door polariteitsmassage. Iedereen heeft zelfhelende kracht om zichzelf van alle disharminie te genezen. Polariteitsmassage gaat uit van het aanspreken van deze levensenergie kracht. Het is erop gericht om je te helpen je energieblokkades weg te nemen.

Effect van de behandeling

De polariteitsmassage is een zachte massage met aandacht voor spanningen en afvoer van energie in het lichaam. Door de massage lossen emoties en gedachten achter de lichamelijke spanning zich op en ervaar je steeds meer heelheid van lichaam en geest. Je voelt je weer thuis in je lijf.

Deze massage kan effectief zijn voor diverse lichamelijke en geestelijke klachten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.