Massagetechnieken

Neuro-reflex massage en energetische massagetechnieken

Neuro-reflex massage

Neuro-reflexmassage is een speciale vorm van bindweefselmassage: neuro-vegetatieve of neuroreflex massage. Het is een scherpe techniek die meestal met slechts één vinger wordt uitgevoerd. Deze massage richt zich op het in balans brengen van het vegetatief stelsel. De energieopname en energieverdeling verbeteren en komen terug in balans. Met deze techniek trek je de ziel als het ware meer in het stoffelijk lichaam, beter in de stofwisseling.

Door de scherpe techniek geef je een prikkel aan het onderhuidse bindweefsel, waardoor via het centraal zenuwstelsel een directe impuls aan het verstoorde orgaan wordt afgegeven. Deze impuls beïnvloedt het orgaan en er volgt een terugkoppeling aan de huidzone, waar vaak een directe invloed voelbaar en zichtbaar is. Ook de huid, botten, spieren, zenuwen en bloedvaten in de behandelde zone reageren mee.

Effect van de behandeling

Door bindweefselmassage verbetert de doorbloeding van de huid en voor een verbeterde werking van de organen in de behandelde zone. Omdat de meridianen (energiebanen) zijn verbonden met de organen, zal ook de energie in de bijbehorende meridiaan beter gaan stromen.

Neuro-reflexmassage is een onderdeel van de Neuro-reflex therapie of Matrix kleurentherapie, een therapievorm die gebruikt wordt bij uiteenlopende, vaak onbegrepen klachten. Uiteenlopende pijn- en andere klachten zijn op deze wijze op een natuurlijke manier opgelost.

Incarnerende massage

Deze techniek wordt ingezet bij mensen die niet goed in hun lichaam zitten. Dat kan verschillende oorzaken hebben zoals geboortetrauma of andere heftige gebeurtenissen, maar ook bijvoorbeeld veel piekeren, veel werken met hoofd/denkwerk, weinig beweging, een dromer zijn. Je lichaam is dan als het ware niet goed "door-ikt". Mensen die niet goed "in hun vel" zitten, voelen zich vaak ontaard en niet thuis bij zichzelf.

Dit kan leiden tot allerlei klachten, waaronder ook bedplassen bij kinderen. Ook kunnen bepaalde organen verstoord raken of weinig energie toevoer krijgen.

De incarnerende massage werkt via de rug en ruggengraat naar de benen.

Effect van de behandeling

Een incarnerende massage trekt je "ik" terug in het lijf, waardoor je aardse vegetatieve processen beter gaan werken. Je krijgt weer vat op je lichaam.

Energetische of polariteiten massage

Polariteiten massage is een massage techniek die erop gericht is om de levensenergie te stimuleren en in balans te brengen. Als je je uit balans voelt, als je leven even niet loopt zoals je gehoopt had, gaat dit altijd gepaard met stagnatie van je levensenergie.

Om je levensenergie te optimaliseren is het van belang dat je je gedachtestroom leert kennen. Je kunt leren je aandacht te verleggen en je te bevrijden van overheersende patronen. Daarnaast kan voeding een hele belangrijke rol spelen. Als bepaalde voedingsstoffen voor jou niet werken, blijf je je uit balans voelen.

Geblokkeerde energie kan ook vrijgemaakt worden door polariteitsmassage. Iedereen heeft zelfhelende kracht om zichzelf van alle disharmonie te genezen. Polariteitsmassage gaat uit van het aanspreken van deze levensenergie kracht. Het is erop gericht om je te helpen je energieblokkades weg te nemen. Je lichaam wordt gestimuleerd om het weer zelf te doen.

Effect van de behandeling

De polariteitsmassage is een zachte massage met aandacht voor spanningen en afvoer van energie in het lichaam. Door de massage lossen emoties en gedachten achter de lichamelijke spanning zich op en ervaar je steeds meer heelheid van lichaam en geest. Je voelt je weer thuis in je lijf.

Deze massage kan effectief zijn voor diverse lichamelijke en geestelijke klachten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *