Ademtherapie

Je hebt ademtechnieken die gericht zijn op ontspanning en die gericht zijn op verwerking. De ademtherapie die ik gebruik richt zich op beide en we omarmen alles wat zich aandient. Het is een actievere, verbonden ademhaling: Je ademt actief in en passief uit, in een ontspannen ritme. Hiermee druk je je heelheid uit en deze manier van ademen nodigt alles uit wat nog tussen jou en je heelheid in staat.

Spanningen in je lichaam kunnen voelbaar worden, emoties kunnen zich aandienen en je wordt je bewuster van je (beperkende) gedachten. Door deze te accepteren kun je ze loslaten in de uitademhaling. Knooppunten in je lichaam krijgen de ruimte om los te komen en op te lossen. Door met je adem ruimte in te nemen in je lichaam, leer je volledig aanwezig te zijn in het moment. Als ondersteuning werken we met positieve gedachten.

Ook voor mensen die last hebben van hyperventilatie, spanningen, of onverwerkte emoties blijkt deze ademtechniek een doeltreffende methode te zijn.

 

PLAN AFSPRAAK NEEM CONTACT OP

4 gedachten over “

 1. Ademsessie, Coachingstraject, Voice Dialogue en Meditatie

  Ik ben via een coach (werkgerelateerd) doorverwezen naar Michiel. Ik wilde weer leren voelen, genieten en op zoek gaan naar mezelf. Jarenlang heb ik in een overleefmodus gestaan/gefunctioneerd.

  De ademsessies hebben mij veel gebracht, letterlijk ruimte en energie gegeven en ik heb het kind in mezelf weer een stukje teruggevonden. Tevens mijn zware rugzak grotendeels leeggegooid met “spullen” die niet van mij zijn. Ik voelde me bevrijd.

  Ervaring met de begeleiding van Michiel:
  MIchiel heeft in een relatief korte tijd, middels zijn diverse therapievormen en zienswijze, mij in mijn kracht gezet en voornamelijk laten inzien dat ik goed ben zoals ik ben. Leven in t hier en nu en niet in t verleden. Michiel is een betrokken, oprechte, lieve man en professional.

 2. Ademwerk heeft me geholpen om issues uit het verleden helder te krijgen en daadwerkelijk in de verschillende familieleden te ‘stappen’ en te ervaren hoe zij tegen de issues aankijken. Het heeft me een fantastisch inzicht gegeven en een betere band met mijn familie omdat ik zaken beter kan plaatsen.

 3. Ademhalen voelt vertrouwd en als de gewoonste zaak van de wereld. Wat kan er gebeuren? Gewoon ademen. Mijn verwachtingen van de eerste ademsessie waren dan ook niet hooggespannen.
  Wat er allemaal precies gebeurd is in de sessie, is onbeschrijfelijk. Achteraf voelde ik me zoveel minder zwaar, echt letterlijk een verademing. Ik heb de ademsessie nog een aantal keer gedaan en iedere keer gebeuren er totaal andere dingen, geen ademsessie is hetzelfde. Ik gebruik nu de ademsessie als onderhoud. Het houdt mijn systeem schoon en energiek. Bedankt Michiel.

 4. Een ademsessie schept ruimte en hoe meer je loslaat en ruimte maakt, hoe meer plaats er is voor liefde voor jezelf en anderen. Vind het spannend om een ademsessie te doen, omdat je nooit weet wat er komt of aangeraakt wordt en juist dat vind ik er ook zo leuk aan. Alsof je een onbekende wereld in duikt, terwijl je het zelf bent en je dus eigenlijk schrik hebt van jezelf! Grappig toch? Ik zelf heb het een paar jaar geleden leren kennen en als ik de kans krijg doe ik het heel graag. Een ademsessie is een cadeautje. De dagen erna merk ik veel verschil in ademhaling: veel rustiger ipv dat innerlijke gewrongen gevoel en er is dan ook meer ruimte voor anderen. Ik kijk met minder oordeel naar mijzelf en anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *