Achtergrond

Achtergrond

 

Om mensen vooraf in te schatten, zoekt ons brein waarde-indicatoren waarop we de eerste indruk baseren en vaak zijn dat uiterlijke eigenschappen.
Daar is op zich niets mis mee, want om contact te maken, bepalen we stap voor stap onze strategie en je moet érgens beginnen.

En toch, zou het niet fijn zijn als je intuïtief in jezelf kunt voelen, weten, zien, wie je voor je hebt? Of nog beter, zou het niet fijn zijn als je jezélf helemaal kunt voelen, weten, zien, waardoor je in vertrouwen leeft?

Met dit bewustwordingsproces, ben ik de afgelopen jaren intensief in opleiding geweest en dat heeft mij geleid tot een bewuster leven vanuit het hart.

Dit is maar een heel klein deel van wat en wie ik ben. Als ik meer over mij vertel, zou dit het beeld creëren dat ik ben wat ik doe, of wat ik heb, of wat ik heb bereikt, maar geen van die dingen zijn van belang in het ontdekken van wat en wie jij en ik werkelijk zijn.

Met dit deel van mij, werk ik met jou aan het voelen, weten en zien wie JIJ werkelijk bent, vanuit het hart!

Als je echt meer wilt weten over achtergrond, mijn weg tot spiritueel therapeut, lees dan verder...

 

Na het afronden van een vierjarige studie aan het Instituut voor Fashion Management en Design (HTS), wilde ik graag doorstuderen. Ik ben toen gestart aan Bedrijfskunde aan de Erasmus universiteit.

Mijn leven verliep op rolletjes, totdat ik in 1999 tijdens een mountainbike tocht in de Franse Vogezen ten val kwam en mijn nek brak. Ik was op dat moment volledig verlamd. Dat moment was het gordijn tussen mijn leven vóór en mijn leven na.

Er volgde een onzekere tijd, van enkele operaties en intensieve revalidatie. Alles wat ik voor dit ongeluk was, heb ik moeten loslaten. Ik was volledig afhankelijk van de hulp en steun van anderen en heb mij zowel fysiek als mentaal opnieuw moeten leren kennen. Ik voelde mij onzeker en zwak en heb al mijn ego-stukken noodgedwongen achter me moeten laten.

Na een poging om Bedrijfskunde weer op te pakken, kwam ik erachter dat het niet meer aansloot bij mijn proces.
Ik ben mij toen gaan richten op gezonde voeding, startte een bedrijf en werk sinds 2003 met voedingssupplementen.

En toch... was er iets in me dat nieuwsgierig was. En oké met de situatie. Het was een innerlijke kracht die me de motivatie gaf om het proces te verkennen. 
Naast alle reguliere therapie ben ik op zoek gegaan naar genezing, naar stabiliteit, maar vooral ook naar inzicht. Dit heeft me op vreemde plaatsen gebracht en heeft tot bijzondere ontmoetingen geleid. Ik probeerde van alles en ik heb er met mijn lieve vrouw Anouk veel om gelachen en gehuild. Het waren de meest intense jaren van mijn leven.

In die zoektocht naar fysiek herstel, ben ik meer en meer gaan herkennen dat ik niet mijn beperking bén en dat datgene wat ik werkelijk ben, onbeschadigd aanwezig is. Een nieuwe weg ontvouwde zich; het was de start van een zoektocht naar binnen.

Na een aantal ervaringen met spiritualiteit, een cursus transcendente meditatie en vele verschillende alternatieve therapieën, voelde ik hoe dit mij verder kon brengen en ben ik gestart aan de 4-jarige HBO opleiding tot spiritueel werker (Opleidingscentrum Aurora).
De studietijd was een prachtige reis van spirituele groei, verwerking en acceptatie en diepe inzichten in wat ik werkelijk ben, wat mijn kwaliteiten zijn en hoezeer alles verbonden is. 

Mijn ervaring zet ik nu in voor anderen:
- Ik heb ervaren wat het is om door een dal te gaan, om alles te moeten loslaten.
- Ik heb ervaren hoe moeilijk de gebeurtenissen in je leven soms te begrijpen zijn.
- Ik heb ook ervaren hoe je weer vrij door het leven kunt bewegen
- En hoe je je kracht weer kunt hervatten
- En hoe je weer thuis bij jezelf kunt Zijn

In 2015 ben ik mijn praktijk 'De Stille Ruimte' gestart als Coach en Therapeut. In 2016 startte ik samen met een vriendin Spirivents, waarin we Bewust Zijn weekends, evenementen, trainingen en workshops verzorgen.
Ik begeleid mensen die vast zitten: traumaverwerking, werk gerelateerde issues, relatieproblematiek, opvoeding en schoolproblematiek bij kinderen en heling bij fysieke en mentale klachten. Iedereen is welkom, iedere ziel kent uitdagingen, kinderen en volwassenen, individuen, stellen en groepen.

Lees hieronder over de behandelmethodes en werkvormen.

THERAPIE PLAN AFSPRAAK